Lesreeksen

Energie en Leven

Lessenreeks: Taichi voor Gezondheid

Taichi voor Gezondheid Introductiereeks speciaal voor mensen met bewegingsproblemen, artrose of mensen die meer willen bewegen. Het is gebaseerd op taichi bewegingen ontworpen door dr. Paul Lam. De bewegingen zijn Taichi van de Sun Stijl : dit zijn soepele bewegingen en stappen, met veel voor- en achterwaartse bewegingen. Deze Taichi Stijl bevat ook Qi Gong oefeningen, dit is een oude chinese praktijk die richt op ademhalingsoefeningen, die geïntegreerd worden in bewegingen en meditaties.
Taichi kan helpen je lichamelijke conditie te verbeteren. Het werkt op positieve gevoelens, helderheid en geestkracht, goede coordinatie van het lichaam : je krijgt hierdoor een ontspannen gevoel en een beter humeur. Taichi bevordert je flexibiliteit, dit vermindert stijfheid in spieren en gewrichten waardoor je gewrichten beweeglijker worden. Spierkracht kan ook toenemen door taichi te beoefenen. Iedereen kan deze stijl van taichi beoefenen, eenvoudig en veilig.
Lente 2021 : we kunnen nu in kleine groepjes buiten oefenen (max 10 personen) als het mooi weer is.


Practisch: Provinciaal Domein, petanquebaan, maandagav 19u15, donderdagvm 9u30; 2 lessen gratis bijwonen; 5 euro per les.
kledij : confortablele sportkledij

We houden bij fengshui advies geen persoonlijke info van onze bezoekers bij. (gdpr)